Anda adalah Ibubapa yang terlalu berminat memiliki anak-anak yang Hafiz Hafizah 30 juzuk Al-Quran tetapi sayangnya anak-anak langsung tak berminat!!

Stress sebab dah beberapa kali pujuk mereka, tetapi mereka tetap tidak menunjukkan rasa minat untuk menghafal Al-Quran.

Lagi sedih, pernah bawa anak menjalani sesi interview kemasukan ke Madrasah Tahfiz, dah ada kemampuan, dah pandai membaca dengan baik, tetapi ditolak sebab dia langsung takde minat untuk berjaya menghafal Al-Quran. Ada juga yang dah masuk madrasah pun, tapi semangat dia dah makin luntur hari ke hari, macam dah tak nampak masa depan untuk dia jadi Hafiz Al-Quran.

Ya Allah.. Anak inilah Aset akhirat yang ada untuk dijadikan bekal kejayaan buat mereka dunia akhirat. Besar harapan kalau nanti dah meninggal dunia, Al-Quran jadi pegangan hidupnya selama-lamanya.

SABAR.. SABAR.. JANGAN RISAU.. Serahkan kepada kami skill memujuk mereka!!

KEM BINA IMPIAN HAFIZ
AL QURAN

KEM BIHAQ adalah sebuah Kem Tahfiz Cuti Sekolah yang dicipta bagi membantu ibubapa yang mempunyai impian dan cita-cita besar untuk memiliki anak-anak yang Hafiz & Hafizah Al-Quran.

Modul Tahfiz Akademi AKMAL dicipta untuk merealisasikan impian besar para pelajar dalam memburu gelaran Al-Hafiz.

Kini AKMAL melancarkan KEM BIHAQ, ia bertujuan membakar semangat, dan membina impian anak-anak anda untuk menjadi seorang Al-Hafiz yang berkaliber dengan mempunyai ciri-ciri kepimpinan yang hebat masa depan InsyAllah…

KEM AKAN BERLANGSUNG PADA
26-28 FEBUARI 2024
3 HARI 2 MALAM

DI ANTARA SEBAB-SEBAB KAMI INGIN MEMBANTU ANDA !!

WhatsApp Image 2023-10-23 at 2.42.58 PM
CEO AKADEMI AL QURAN AMALILLAH
  1. Dengan pengalaman selama 6 Tahun ini, kami telah berjaya melahirkan hampir 400 orang pelajar yang berjaya menjadi hafiz dan hafizah Al-Quran. Kami AKMAL rasa berdosa jika tidak berkongsi kepakaran dalam membatu menyesaikan isu ini.
  2. Kami nak ramaikan Ahli Quran yang menjadi HAFIZ dan HAFIZAH AL-QURAN dengan cara menyemai minat yang mendalam terhadap Al-Quran.
  3. Kami nak bantu anak-anak agar mereka dapat belajar TEKNIK dan STRATEGI MENGHAFAL AL-QURAN dengan betul.
  4. Kami bantu selesaikan Masalah anak TAK JELAS DENGAN MATLAMAT kenapa perlu menjadi seorang Hafiz Al-Quran.
  5. Masalah anak-anak TIDAK ADA SEMANGAT Untuk Jadi Hafiz Al Quran.
  6. Kami nak bantu selesaikan Masalah Anak-anak sambil lewa dalam ibadah mereka.

     

    InsyaAllah Team AKMAL dari Musyrif, Mudir, Murabbi, Fasi dan Sebahagian Pelajar-pelajar yang dah Champion Huffaz Akan bersama-sama dalam kem ini. kami akan bantu anda dengan syarat anda komited utk hantar anak anda pada kami.

BORANG PENYERTAAN

Tuliskan semua nama anak anda disini jika ada beberapa nama peserta

TARIKH TUTUP PENYERTAAN 16 FEBRUARI 2024 | TERHAD HANYA UNTUK 50 PESERTA SAHAJA!

Pembayaran Boleh dibuat ke akaun yang tertera dibawah. Pastikan anda tulis:

Rujukan: KEM BIHAQ
Rujukan : Nama Anda

Jumlah bayaran :

RM 659/seorang peserta

Rm 600/seorang bagi pendaftaran 2 peserta
Kos termasuk: 5 Kali Makan
Penceramah & Fasilitator
Tempat Tinggal

5630 6417 1994

Hantarkan bukti pembayaran anda ke no whatsapp berikut: 

Seorang usahawan yang terkenal di Malaysia, atau lebih dikenali dengan nama Mamasab, turut terlihat menghantar kedua-dua anaknya menyertai Kem BIHAQ yang telah dianjurkan oleh Pusat Tahfiz AKMAL Amalillah pada Disember lepas. Beliau menyatakan perasaannya yang terharu dengan slot dimana anak-anak perlu mengukir perasaan mereka dalam bentuk surat kepada ibu bapa. Beliau juga turut berterima kasih kepada pihak AKMAL kerana telah memberikan peluang ini kerana telah berjaya mencungkil perasaan anak-anaknya yang terbuku selama ini.
Founder Mamasab
Pn. Siti Sabrina Binti Sobri
Selepas kedua-dua anaknya menyertai Kem BIHAQ yang telah dianjurkan oleh Pusat Tahfiz AKMAL Amalillah, Puan Rohana, pemilik restoran ikan bakar terbesar di Dungun, terasa lebih yakin bahawa anaknya akan tahfiz 30 Juzuk. Beliau juga turut menyatakan bahawa beliau pernah menghantar anaknya ke pusat tahfiz lain, namun beliau tidak mempunyai keyakinan yang tinggi terhadap anaknya yang mampu hafiz 30 Juzuk. Dengan semangat dan motivasi yang diberikan sepanjang anaknya sertai Kem BIHAQ, anaknya terlihat lebih bersemangat dan berkeyakinan bahawa mereka akan habiskan hafalan 30 Juzuk dengan segera.
Founder Nohana Ikan Bakar
Pn Nurul Majirah Binti Mazidi
Ibu bapa kepada dua anak kembar, Harith Irfan dan Harraz Iman turut menyertai Kem BIHAQ pada 17 - 19 Disember lepas. Beliau menyatakan kepuasan hati beliau atas kegembiraan yang dirasai oleh kedua anaknya selepas menyertai kem tersebut. Beliau turut telah perhatikan bahawa terdapat perubahan yang positif pada anaknya. Menurut pasangannya, anak mereka terlihat lebih berdikari, mempunyai sikap kepemimpinan yang tinggi dan semangat berpasukan.
Founder Giggle & Geek cyberjaya
Abu Dzarrin Bin Zainal Abidin

Lokasi KEM BIHAQ:
KOMLEKS DESA TAQWA, TERENGGANU

TERENGGANU (FEBRUARI)

 TEMPOH : 3 HARI 2 MALAM

Tekan Logo Link dibawah untuk melihat pautan akhbar tentang Akademi AKMAL