SERTAI TEAM PENTADBIR AKADEMI AL-QURAN AMALILLAH (AKMAL)

Akademi Al Quran Amalillah (AKMAL) adalah sebuah Akademi Tahfiz Al-Quran yang membantu masyarakat bagi mencapai cita-cita besar untuk melahirkan anak-anak yang Hafiz & Hafizah Al Quran Dalam Tempoh Setahun.

Modul Akademi AKMAL dicipta untuk mencapai misi memburu Hafiz. Tidak seperti kebiasaan Pusat Tahfiz, di Akademi AKMAL kami menggabungkan sistem hafalan, motivasi harian, Kajian pelajar secara Bersasar dan kaedah pengurusan psikologi bagi mencapai target dan Misi besar ini.

Sabda Rasulullah : “Sebaik-baik manusia di antara kamu ialah mereka yang menghafal Al-Quran dan mengajarkannya”.

Misi Akademi AKMAL ingin melahirkan 3000 Huffaz Setahun menjelang tahun 2027

Bagi mendokong misi besar ini, kami memerlukan satu Team Pentadbir atau seorang “leader” yang berjiwa besar dan bermotivasi tinggi sebagai jentera penting bagi memberi semangat, mentadbir serta mentarbiah para Murabbi/ah. 

Walaupun “Hafiz Setahun” bukanlah satu usaha yang mustahil, Tetapi ia pastinya memerlukan semangat yang tinggi, kesungguhan, keyakinan serta komitmen yang tinggi dari para PENTADBIR. KOMITMEN untuk membantu para pelajar mencapai misi hafiz dalam tempoh setahun InsyAllah. Komitmen para PENTADBIR menjadi asas utama kejayaan sistem ini.

Tahfiz AKMAL di TV Al-Hijrah

DI AKMAL KITA BUKAN SAHAJA SEKADAR MENCARI PENGALAMAN

 

AKAN TETAPI KITA SENDIRI YANG PERLU MENCIPTA PENGALAMAN UNTUK KITA BINA EMPAYAR INI BERSAMA !

SYARAT-SYARAT KEMASUKAN TEAM PENTADBIR
TAHFIZ AKADEMI AKMAL

DAFTAR SEBAGAI MUDIR ATAU PENTADBIR 

AL-QURAN AKMAL
SESI 2023-2024

    PENDAFTARAN ANDA TELAH DITERIMA. TERIMA KASIH!

    Hantar Resume Anda!! Klik butang dibawah